Neviens nevar atgriezties savā pagātnē un izmainīt savu startu, bet jebkurš var startēt tagad un mainīt savu finišu !

Kā tika izgudrots Tatty teddy bear lācēns....

on 15.12.2010


Teju ikvienam pazīstams , ar ielāpiem klātais, aizkustinošais, pelēkais TT lācēns ar zilo degunteli.
Šis mīļais lācēns , galvenais varonis uz kartiņām ar atzīšanos mīlestībā, un draudzībā. Viņš lūkojas uz mums no skolēnu mugursomām, foto rāmīšiem, krūzītēm , atslēgu piekariņiem, T krekliem utt.
Divdesmit gadus atpakaļ, mākslinieka Maika Peina radīts. Mākslinieks 26 gadus nodarbojās ar apsveikumu atklātņu zīmēšanu , parakstot s ar pseidonīmu ...Miranda.
1987. gadā, pirmo reizi parādījās TT lācēns un uzreiz tika sarakstīta pasaka. Par plīša lācēnu, kuru pametuši saimnieki . Pasaka tika sarakstīta 87. gada rudenī, kadā mazā angļu ciematiņā Saseksā.

Šejā ciemā bija veca, pussagruvusi māja, paredzēta nojaukšanai. Bijušie mājas saimnieki, pirms aizbraukšanas , visas vecās un nevajadzīgās lietas sakrāmēja lielā kaudzē mājas dārzā.
Un...pa vidu nevajadzīgajām lietām, gulēja maziņš lācēns, par kuru visi bija aizmirsuši. Gulēja viņš tur, viens pats ļoti ilgi. Un viņam likās, ka viņš ir pats vientuļākais un nelaimīgakais lācēns uz pasaules.
Iestājās ziema, sali... uzsniga sniegs. Sasniga daudz. Un brūnais TT lacēna kažociņš ( iesākumā kažociņš bija brūns, īstam lācim ) kļuva gaiši pelēks, un viņa mazais deguntiņš no aukstuma kļuva gaiši zils.
Sniegi nokusa..iestājās pavasaris....

Reiz, kāda maza meitenīte...spēlējoties pie pamestās mājas , pamanīja plīša lācēnu, guļošu zem veco nevajadzīgo mantu kalna. Šis lācēns bija ļoti neparasts, un atšķīrās no parējām mantām kādas meitenīte bij grāk redzējusi. ,, Pelēks lācēns..ar zilu deguntiņu ? Kāds jocīgs ! ,, nodomāja meitenīte un paņēma lācēnu sev līdzi. Jo šis lācēns - netīreelis , likās viņai viss skaistākais no visiem plīša lācēniem uz pasaules.
Meitenītes vecmāmiņa salāpīja lācēnu, nomainīja pildījumu , bet...TT lācēna kažociņšarī palika pelēks un deguntiņš - zils. Kaut arī lācēna kažociņš bij nobružāts un ar ielāpiem , mazajai meitenītei... lācēns bija pati mīļākā rotaļlieta uz pasaules.


Šis aizkustinošais stāsts un pats TT lācēns uzreiz iekaroja bērnu sirdis pa visu pasauli, atnesot lācēna autoram Maikam Peinam milzu popularitāti.

Šodien, TT lācēnu ražo liela angļu kompānija Carte Blanche. Viņu asortimentā ir arī citas mīkstās mantiņas , tomēr...par galveno varoni dizaineri izvēlējās tieši pelēko lācēnu. Viņu izvēlei piekrīt tūkstošiem cilvēku visā pasaulē. Jo vientuļā pelēkā lācēna mīļais purniņš ..atgādina pašu nevainību un labsirdību. Un viņa skumjās acis ...ir kā pārpildītas ar milzu mīlestību pret visu pasauli.


...................................

tulkots no šejienes



0 komentāri:

Отправить комментарий