Neviens nevar atgriezties savā pagātnē un izmainīt savu startu, bet jebkurš var startēt tagad un mainīt savu finišu !
on 23.12.2010


Dienās, kad Tu esi skumīgs, kad jūties tik nomākts, Tavs Enģelis to zina.
Viņš maigi paņems Tevi savās rokās, lai samīļotu un palīdzētu Tevi uzmundrināt.
Tajās naktīs, kad Tu esi vientuļš un nav neviena, pie kā griezties,
Tavs Enģelis to zina.
Viņš maigi ietīs Tevi savos spārnos, lai mierinātu un atgādinātu, ka vienmēr būs Tev blakus.
Un tais dienās, kad Tu esi laimīgs un visas lietas kārtojas vienkārši lieliski,
Tavs Enģelis to zina.

on 22.12.2010


Es palūgšu baltajam eņģelim,
Kurš man tik pazīstams šķiet-
Lai aiziet pie Tevis un palūko,
Kā Tev šais Ziemsvētkos iet?
Lai uzliek roku uz pleca,
Un nekad vairs nenoņem nost.
Lai liktens asie zobi,
Jaunas brūces nespēj vairs kost.
Es palūgšu baltajam eņģelim,
Kurš man tik pazīstams šķiet.
Lai pēc tumsas, atnāk gaisma,
Un projām vairs neaiziet!

Skarbi, bet patiesi.....

on 18.12.2010


Es piedzimstu. Valdība uztraucas par māmiņalgu piešķiršanu. Un tad tās piegriež.
Es sāku iet bērnudārzā. Valdība raud par vēl vienu barojamu muti no valsts kases. Un tad finansējumu piegriež.
Es sāku iet skolā. Valdība satraucas par vēl vienu skolām piešķirtā finansējuma tērētāju. Un samazina izglītības budžetu.
Es pabeidzu vidusskolu. Valdība grauž nagus, jo palielinās bezdarbnieku procents. Un tad man laipni iesaka meklēt darbu ārzemēs kā bēglim.
Es sasniedzu pensijas vecumu. Valdība pinkšķ par vienu papildus izmaksājamu pensiju. Un tad arī tām vēl izdomā piegriezt finansējumu.
Un droši vien arī tad, kad es nomiršu, valdība grauzīs nagus, jo viņi ne tikai būs zaudējuši nodokļu maksātāju, bet arī mana kapavieta samazina neapbūvētās Latvijas teritoriju, kur viņi par manu nodokļos samaksāto naudu varētu sacelt sev vasarnīcas!

Kā tika izgudrots Tatty teddy bear lācēns....

on 15.12.2010


Teju ikvienam pazīstams , ar ielāpiem klātais, aizkustinošais, pelēkais TT lācēns ar zilo degunteli.
Šis mīļais lācēns , galvenais varonis uz kartiņām ar atzīšanos mīlestībā, un draudzībā. Viņš lūkojas uz mums no skolēnu mugursomām, foto rāmīšiem, krūzītēm , atslēgu piekariņiem, T krekliem utt.
Divdesmit gadus atpakaļ, mākslinieka Maika Peina radīts. Mākslinieks 26 gadus nodarbojās ar apsveikumu atklātņu zīmēšanu , parakstot s ar pseidonīmu ...Miranda.
1987. gadā, pirmo reizi parādījās TT lācēns un uzreiz tika sarakstīta pasaka. Par plīša lācēnu, kuru pametuši saimnieki . Pasaka tika sarakstīta 87. gada rudenī, kadā mazā angļu ciematiņā Saseksā.

Šejā ciemā bija veca, pussagruvusi māja, paredzēta nojaukšanai. Bijušie mājas saimnieki, pirms aizbraukšanas , visas vecās un nevajadzīgās lietas sakrāmēja lielā kaudzē mājas dārzā.
Un...pa vidu nevajadzīgajām lietām, gulēja maziņš lācēns, par kuru visi bija aizmirsuši. Gulēja viņš tur, viens pats ļoti ilgi. Un viņam likās, ka viņš ir pats vientuļākais un nelaimīgakais lācēns uz pasaules.
Iestājās ziema, sali... uzsniga sniegs. Sasniga daudz. Un brūnais TT lacēna kažociņš ( iesākumā kažociņš bija brūns, īstam lācim ) kļuva gaiši pelēks, un viņa mazais deguntiņš no aukstuma kļuva gaiši zils.
Sniegi nokusa..iestājās pavasaris....

Reiz, kāda maza meitenīte...spēlējoties pie pamestās mājas , pamanīja plīša lācēnu, guļošu zem veco nevajadzīgo mantu kalna. Šis lācēns bija ļoti neparasts, un atšķīrās no parējām mantām kādas meitenīte bij grāk redzējusi. ,, Pelēks lācēns..ar zilu deguntiņu ? Kāds jocīgs ! ,, nodomāja meitenīte un paņēma lācēnu sev līdzi. Jo šis lācēns - netīreelis , likās viņai viss skaistākais no visiem plīša lācēniem uz pasaules.
Meitenītes vecmāmiņa salāpīja lācēnu, nomainīja pildījumu , bet...TT lācēna kažociņšarī palika pelēks un deguntiņš - zils. Kaut arī lācēna kažociņš bij nobružāts un ar ielāpiem , mazajai meitenītei... lācēns bija pati mīļākā rotaļlieta uz pasaules.


Šis aizkustinošais stāsts un pats TT lācēns uzreiz iekaroja bērnu sirdis pa visu pasauli, atnesot lācēna autoram Maikam Peinam milzu popularitāti.

Šodien, TT lācēnu ražo liela angļu kompānija Carte Blanche. Viņu asortimentā ir arī citas mīkstās mantiņas , tomēr...par galveno varoni dizaineri izvēlējās tieši pelēko lācēnu. Viņu izvēlei piekrīt tūkstošiem cilvēku visā pasaulē. Jo vientuļā pelēkā lācēna mīļais purniņš ..atgādina pašu nevainību un labsirdību. Un viņa skumjās acis ...ir kā pārpildītas ar milzu mīlestību pret visu pasauli.


...................................

tulkots no šejienes



Lāčuks...

on 07.12.2010


Sveiki, es esmu maziņš , mīļš ņurcāmlācītis....
.... vārdiņa man vēl nav, gaidu, kad mans mazais, jaunais saimnieciņš man to iedos......
.... mēs kopā spēlēsimies, dejosim, dziedāsim un ļoti ceru, ka uz mazā saimnieka spilventiņa, zem siltās sedziņas....atradīsies vieta arī man.....urrrāāā, bet drīz taču svētki.....
..... tāpēc es sēdēšu pacietīgi un klusu, līdz dienai, kad mājās ienāks svētku eglīte... un vakarā, klusi klusi, kad mana jaunā saimnieciņa mazās kājeles viņu aiznesušas uz gultiņas pusi , nosēdīšos zem eglītes un pacietīgi gaidīšu rītu, lai saņemtu savu pirmo mīļo buču....

..................................................................................................

Mana dēlēna ziemassvētku dāvana ir uztapusi. Bij ko noņemties... lācēns sastāv no četrpadsmit detaļām, liku kopā kā puzli )))) tikai atšķirībā no puzles, dāāāudz interesantāk ))). Un rezultāts...man pašai dikti patīk, sēžu un brīnos, kā es, kam rokas neaug no pareizā gala DDD esmu ko tādu dabūjusi gatavu.... Bet, cik daudz mīļuma viņā ir ielikts....
Lācēns sanāca riktīgs ņurcāmais zvērulis, sinteponu šoreiz pažēloju ar nolūku, lai nav ciets un stīvs.
Piegriezne domāta TT lāčuka uzšūšanai, bet...tākā man mājās nebij atrodams nekas sašņikājams pelēks un pūkains, noziedoju vienu baltu dvieli.
Noteikti taps TT pelēcis, kad saganīšu piemērotu kažoku DDD

Zaķēns

on 05.12.2010

Tākā nakamais mums zaķa gads, izdomaju, ka jāuzšuj nākamā gada simbols... ... derētu vēl kādu pārīti dabūt gatavu, davaniņām... tikai...zinot sevi, drausmonīgi nepatīk darināt vienveidīgus darbiņus, nav man tam pacietības (((
Zaķēns tapa gatavs pa diviem vakariem.... uzšujams elementāri, kareiz kā priekš manis nemākuļa DDD
Ausīs sapildīti rīsi DDD lai ausis nestāv gaisā...nekas cits, ko sabāzt ausīs, man neienāca pratā....
Ūsas... nu biku apšņikāju slotu DDD
Kopumā, par visiem 100 neesmu apmierināta, bet kā priekš pirmās reizes ir o.k
...... Mans pirmais ,, kucēns ,, ))) esmu iegājusi azartā, un top nākamais zvērulis, gan ne zaķis )))
ielikšu arī piegriezni, pēc kuras šuvu zaķēnu...varbūt vēl kādam noderēs )))
P.S
Piegriezne nav mans izgudrojums, bet ievilkta migā no interneta plašumiem.

Zeķbikšu bēbji

on 03.12.2010

...tākā arī manās mājās šogad ir nolemts, dāvanas uz svētkiem jācako pašam, bez naudas izdošanas... lēnā garā arī es ķēros ,,vērsim pie ragiem ,,. Kaut kad, kaut kur savilku savā migā kaudzi ar tamborētiem, adītiem, bet pārsvarā šūtiem ķinķēziņiem... tad nu divu nakšu garumā, meitai zsv dāvanā zem eglītes tusēs divi zeķbikšbēbji DD , jāpieliek vēl končas klāt un būs o.k. Šuvu pa nakti, kamēr bērni guļ, vīrs naktsmaiņā... i man mierīgāk, neviens nerausta, i sīči neredz ko es perinu DDD
Tad nu talkā ņēmu no vīra vecāsmātes krājumiem izvilktas, vēl ,,svaigas,, iepakojumā ar visām birkām ,, Auroras ,, kaprona zeķbikses. Baigi foršās ķinķēziņu tapināšanā, nav ne par biezu, ne par plānu un galvenais neirst.... pirmais mēģinājums bija no maniem zeķbikšu krājumiem , fui...šādām izvirtībām neder... baigi irst...
Man pašai galarezultāts patīk, atceros manā bērnībā bij nopērkamas līdzīgas lelles, tikai lielākas, ... Tā ar netiku pie savas ...
Īstenībā, uztapināt ir elementāri, lielākā ķēpa man aizgāja apģērbšanā...
leļļukiem vaidziņus iepūdereju ar rooozā acu ēnām DDD... tagad pa galvu maisās idejas kā mājas, ja atkal mans patstāvīgais sabiedrotais ..slinkums... neņems mani , savā pasparnē... tad noooteikti taps vēl šādi leļļuki...sataisīšu meitai veselu harēmu DDD
Dēlēnam , pēc līdzīga principa taps zvēriņi...man vēl diezgan zeķbikšu DDD
...pirmais tapa puikbēbis......... kā otrā tapa bēbjmeitenīte.... kaut gan šo par bebi vairs nenosaukt...bižainā... nu nekas, bēbjmeitenīte vēl taps DDD... šī būs...dāmīte ) ))
.... un abi kopā... brālis ar māsiņu....